Užívej každého dne, nikdy nevíš co bude zítra...

Terry O´Quinn-info

7. srpna 2007 v 20:54 | vaše magda |  Ztraceni
John Locke
Herec: Terry O´Quinn
Kde bydlel: Tustin, USA
Co dělal dříve: Regionální vedoucí v továrně na krabice, kterou vlastní Hurley
Co dělal v letadle: V Austrálii byl na poznávací dovolené
Kde seděl: 24D
Kam patří: skupina z přední části
Na ostrově bydlí: na pláži
John LockeJohn Locke
Co už víme:
Rozumí si s Waltem.
Vyrobil píšťalku a tou přilákal ztraceného Vincenta.
Vincenta předal Michaelovi.
Terry O´Quinn (datum a místo narození: 15.7.1952, Newberry, Michigan,USA)
Terry je ostřílený filmový a televizní veterán, který má za sebou během čtvrtstoletí tvůrčí kariéry několik desítek rolí. Stejně jako jeho postava v seriálu "Ztraceni" má i Terry za sebou velice zvláštní minulost. Narodil se 15. července 1952 v rodině irských přistěhovalců, přesto si pověstné irské "O" přidal až na začátku herecké kariéry, aby se odlišil od herce Terryho Quinna. Na střední škole zkoušel bicí, po vysoké zkoušel pro změnu mlátit do lidí, nejdříve jako amatérský boxer, poté jako profesionální bodyguard. Vysoký holohlavý chlápek se ve filmu vždycky uchytí, Terry to zkoušel přes malé či menší role ve větších filmech a postupně pronikal do všeobecného podvědomí, velkou hvězdou s hlavní rolí se však nikdy nestal. Snad jen béčkový horor "Otčím" můžeme považovat za slušný úspěch, který překročil o nějaký ten metr poličky videopůjčoven. Satisfakci za odsloužená léta prožil až v devadesátých letech díky přátelství s Chrisem Carterem, který ho obsadil do jedné ze tří hlavní rolí v seriálu "Millennium", následníka superúspěšných "Akt X". Na přelomu tisíciletí úspěšně přesedlal k jinému talentovanému producentovi, tentokrát to byl J.J. Abrams, který mu dal nejdříve příležitost v seriálu "Alias" a následně na něj čekala ideální role v "Ztraceni".
Filmografie:
1980 - Heaven´s Gate (Nebeská brána)
1984 - Places in the Heart (Místa v srdci)
1985 - Silver Bullet (Stříbrná kulka)
1986 - Spacecamp (Vesmírná tábor)
1987 - Stepfather (Otčím)
1987 - Black Widow (Černá vdova)
1988 - Young Guns (Mladé pušky)
1989 - Young Fury (Slepá zuřivost)
1989 - Stepfather
Dabing: Jiří Plachý
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lady.Black Lady.Black | Web | 7. srpna 2007 v 20:56 | Reagovat

ahojjj....já se ti předem omlouvám za reklamu ale byla bych rada kdyby si pro mě hlasla (http://verejnetajne.blog.cz/0708/soutez-o-nejlepsiho-shanece-hlasu-2-kolo-zacina) Lady.Black, je to soutěž o nejvíc Hlasů...,......moc prosíííímmmm....moc moc Prosímmm....x)...já ti klidně taky někde hlasnu kdyby si potřebovala....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama